Natuursteen Soorten

Natuursteen is een fascinerend materiaal dat al eeuwenlang wordt gebruikt in de bouw en decoratie. Het wordt gewaardeerd om zijn duurzaamheid, schoonheid en unieke eigenschappen. Op deze pagina zullen we ons verdiepen in de verschillende soorten natuursteen, hun kenmerken en toepassingen, waaronder het bekende Belgisch hardsteen, marmer en graniet.

 

Naast deze bekende soorten natuursteen zijn er nog vele andere variëteiten, elk met hun eigen unieke kenmerken en toepassingen. Bij het kiezen van natuursteen is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals duurzaamheid, onderhoudsvereisten en esthetiek.

Marmer.

Een van de meest bekende en gebruikte soorten natuursteen is marmer. Deze kalksteen wordt gekenmerkt door zijn luxueuze uitstraling en aderpatronen. Er zijn ook Marmer soorten waar weinig tot geen kalk in zit . Deze zijn vaak afkomstig uit Griekenland. Marmer wordt vaak gebruikt voor vloeren, aanrechtbladen en sculpturen. Het is een tijdloos materiaal dat elegantie en klasse toevoegt aan elke ruimte. Lees ook onze blogs voor meer natuursteen informatie

Graniet.

Graniet is een andere populaire soort natuursteen. Het is een stollingsgesteente dat wordt gevormd door de stolling van magma. Graniet is extreem duurzaam en bestand tegen hitte, krassen en vlekken. En is goed bestand tegen weer invloeden. Het wordt vaak gebruikt voor keukenbladen, vloeren en gevelbekleding. Graniet is verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen, waardoor het een veelzijdige keuze is. Op onze blog pagina vind u meer natuursteen informatie.

Belgisch Hardsteen.

Kalksteen.

Belgisch hardsteen, ook wel bekend als blauwe hardsteen, is een natuursteen die veelvuldig wordt gebruikt in Belgische architectuur en bouwprojecten. Het heeft een karakteristieke blauwgrijze kleur en een fijne korrelige structuur. Belgisch hardsteen staat bekend om zijn duurzaamheid en wordt vaak gebruikt voor vloeren, trappen, gevels en bestrating. Het heeft een natuurlijke uitstraling en kan zowel binnen als buiten worden gebruikt.

Kalksteen is een zachte natuursteen die voornamelijk bestaat uit calciumcarbonaat. Het heeft een poreuze structuur en is daarom gevoelig voor vlekken en slijtage. Daarom is het van belang om deze steen goed te onderhouden. En goed te impregneren. Kalksteen wordt vaak gebruikt voor gevelbekleding, vloeren en trappen. Het heeft een warme uitstraling en kan een rustieke sfeer creëren in een interieur.

Leisteen.

Leisteen is een metamorf gesteente dat wordt gekenmerkt door zijn gelaagde structuur. Het heeft een ruwe textuur en wordt vaak gebruikt voor vloeren, wandbekleding en daken. Er zijn ook soorten Leisteen voornamelijk uit India waar de gelaagde structuur veel minder is. De indiaanse Leisteen kan geslepen worden. Leisteen is duurzaam en bestand tegen vorst, waardoor het een geschikte keuze is voor buitentoepassingen.

Zandsteen.

Zandsteen is een sedimentair gesteente dat voornamelijk bestaat uit zandkorrels. Het heeft een warme kleur en wordt vaak gebruikt voor gevelbekleding, bestrating en tuinornamenten. Zandsteen is relatief zacht en kan gemakkelijk worden bewerkt, waardoor het een favoriete keuze is voor beeldhouwwerken en gedetailleerde architectonische elementen. Echter voor Vloeren is deze steen minder geschikt.

Basalt.

Basalt is een vulkanisch gesteente dat wordt gekenmerkt door zijn donkere kleur en fijne structuur. Met zijn grijze of zwarte tint kan basalt zowel binnen als buiten worden gebruikt. Dankzij zijn duurzaamheid is basalt ideaal voor bestrating, trappen, gevelbekleding en andere buitentoepassingen. Deze steen is uitermate geschikt voor gebruik in uw entree Het voegt een moderne en luxueuze uitstraling toe aan elke ruimte.

Travertin.

Travertin is een sedimentair gesteente dat wordt gevormd door de afzetting van kalkrijk water. Met zijn unieke textuur met kleine holtes en zachte uitstraling is travertin verkrijgbaar in verschillende tinten, van lichtbeige tot warme aardetinten. Het wordt vaak gebruikt voor vloeren, wandbekleding, badkamers en andere decoratieve toepassingen. Travertin geeft een rustieke en tijdloze uitstraling aan elke ruimte.

Kwartsiet

Kwartsiet is een metamorf gesteente dat wordt gevormd uit zandsteen. Met zijn hoge hardheid en duurzaamheid is kwartsiet bestand tegen krassen en hitte. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen, variërend van wit en crème tot grijs en bruin. Kwartsiet wordt vaak gebruikt voor vloeren, wandbekleding, aanrechtbladen en andere interieur- en exterieurtoepassingen.

Onyx.

Onyx is een prachtig en opvallend gesteente dat bekend staat om zijn doorschijnende eigenschappen en rijke kleuren. Het wordt vaak gebruikt voor decoratieve toepassingen, zoals wandbekleding, tafelbqladen en verlichtingselementen. Met zijn luxueuze uitstraling kan onyx een dramatisch effect creëren in elke ruimte. Het is een zeldzame steensoort die een gevoel van luxe en exclusiviteit toevoegt aan elk interieur.

Gneiss.

Aziatisch hardsteen.

Gneiss is bekend om zijn gestreepte textuur, is een metamorf gesteente dat verkrijgbaar is in diverse kleuren. Met zijn hoge hardheid en duurzaamheid is gneiss perfect geschikt voor vloeren, trappen, gevelbekleding en aanrechtbladen. Geef je ruimte een elegante en stijlvolle uitstraling met gneiss, dat niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook bestand tegen slijtage en langdurig gebruik.

Aziatisch hardsteen, ook wel bekend als blauwe steen, is een kalksteen met een prachtige blauwgrijze kleur en een natuurlijke, onregelmatige textuur. Deze steensoort is zeer duurzaam en geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Van vloeren en terrassen tot trappen en gevelbekleding, Aziatisch hardsteen voegt een vleugje natuurlijke schoonheid toe aan elke ruimte.